Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

http://milana992.blogspot.com/

Käykää näillä sivuilla.   Ne ajavat samaa asiaa.

Ja nyt vielä tiedoksi, että, koska muutama nimeltämainitsematon henkilö on vetänyt tästä herneen nenään niin yrittäkää ymmärtää, ettei tämä ole mikään lakikirja enkä minäkään ole ammattilainen. Nämä on täällä jotta näistä voisi oppia ja hyötyä jotenkin. Sinun ei tarvitse noudattaa näitä ellet halua.. Kaikki mitä täällä lukee perustuu lähinnä omakohtaisiin kokemuksiin, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että minäkin olen tehnyt lähes kaiken allamaunituista virheistä :D


Tämä osio ei ole sitä varten että haukkuisin sarjakuvia tai kieltäisin tekemästä niitä, mutta on pakko hieman valaista asiaa.

Ensinnäkin testailen teitä ja valistan teitä XD

Haluatko oikeasti aloittaa sarjakuvaa? Miksi?
Yleensä kun kysyy tämän kysymyksin niin vastaus on 'No tottakai' 
ja kun kysytään miksi niin menee sormi suuhun.
ensinnäkin kannattaa miettiä: Kiinnostaako se oikeasti niin paljon että sitä haluaa tehdä, Paljon sitä on aikaa tehdä... Jos käytät päivästä suurimman osan kouluun, kavereidenkanssa olemiseen ja muuhun kivaan niin aika jää tiukille. 
Älkää rakkaat lapset tehkö sitä samaa vihettä kuin miljoonat muut eli aloitatte sarjakuvaa koska se mukamas helppoa jne ja sitten olette niin tohkeissanne että aloitatte monta sarjakuvaa... Esim koitatte tehdä 5 sarjakuvaa. NO GOOD!
- Ja yksi tärkeä seikka on se ettei sarjakuva valmistu päivässä, eikä edes viikossa. Jos teet pitkää sarjakuvaa ja huolellisesti niin se voi viedä yli vuoden.. Joten mieti tarkkaan olisitko valmis uhraamaan kokonaisen vuoden sarjakuvasi eteen. Toki tämä seikka riippuu pitkälti miten sen teet mutta jos oikeasti panostat siihen niin se ei tule olemaan helppoa.

Entä juoni?
- monet lankeavat tähän että katsovat hyvän leffan, lukevat mangan ja haluavat tehdä samanlaisen... No se voi olla hyvä keino saada inspiraatio mutta kannattaa miettiä että onkohan niissä liikaa samaa.. tämä ongelma on esim todella monissa koira sarjakuvissa ja voisin väittää että ainakin 90% prosenttia koira sarjiksista jotka olen nähnyt perustuvat jollain tavalla weediin, hopeanuoleen tai johonkit "suosittuun" koirasarjaan... Äly hoi älä jätä.. Ei ketään kiinnosta lukea sarjakuvaa joka on niin sanottu kopio jostain toisesta sarjiksesta.

Hahmot
hahmot ovat oleellinen osa tarinaa joten niistäkin hieman...

- Ensinnäkin tee hahmosta miellyttävän näköinen. Älä tee niin että luot hahmon ja kyllästyt hänen ulkonäköönsä ja joko aloitat koko sarjakuvan alusta tai keksit jonkut "taianomaisen" ja typerän keinon jonka-takia hahmon ulkonäkö muuttuu koko ajan.
- älä ota suoraan hahmoa jonkun toisen sarjakuvasta. Olen nähnyt paljon ihmisiä jotka tekevät sarjakuvan ja haluavat vaikka pää-poikahahmon olevan saman näköinen kun esim Chiaki (kamikaze kaitou jeanne) Joten hahmosta tulee ilmiselvä klooni mutta ainoa eri asia joka poikkeaa on ehkä silmien väri jos ei sitäkään... Ja sitten kaunistellaan kuinka hahmojen yhden näköisyys on sattumaa... Tietysti näinkin voi käydä että tekee hahmon joka muistuttaakin yllättävän paljon jotain toista hahmoa. Mutta aika epätoden näköistä
- älä tee sivu henkilöistä mitään tikku ukkoja... Kuvitelkaa vaikka päähenkilösi ja tämän kaveri istumassa luokassa normaalisti ja koko muu luokka + ope on tikku-ukkoja! Voitta kuvitella miten idioottimaiselta se näyttää joten unohtakaa ajatus tikku-ukoista hetimiten...

Työstäminen
 Myös sarjakuvan toteutus on todella tärkeä asia joten aioin höpistä siitä vähän :D

- Kun aloitat sarjiksen piirtämisen niin mieti omaa tyyliäsi. Älä matki idoliasi tai kaveriasi vain koska hän piirtää niin hienosti ja haluat olla samanlainen kuin hän..
- Vaikutteita saa aina ottaa, onhan oma tyylinikin hieman Koge mainen mutten halua sen oleva kopio hänen tyylistään.
- on hyvä että tykkäät jonkun tyylistä ja haluat olla samanlainen mutta älä yritä liikaa. Suosittelen piirtämään tyylillä joka tuntuu hyvältä. Älä yritä väkisin olla liian samanlainen jonkun muun piirtäjän kanssa se tuottaa vain ongelmia.
- Sama asia asentojen ja muiden kanssa.. Ensiksikin mallista suora kopiointi ja läpi piirtäminen on ehdottomasti kielletty


Huolellisesti tehty sarjis
- Usko hyviksesi, että huolellinen sarjakuva vie todella paljon aikaa ja vaivaa.. Joten luettelen vähän asioita mitään hyvään sarjikseen vaaditaan. 

- Ensinnäkin sinun on osattava piirtää kaikkea.. Ei täydellisesti mutta panosta siihen.. Kaikella tarkoitan oikeasti ihan kaikkea. Eläimiä, rakennuksia kasveja, ihmisiä jne.. Ei niin että talot ovat vain neliömäisiä laatokoita ikkunoitten kera.. Eeeheiii. Niiten pitää olla paljon muutakin, eli toisin sanoen taloja. 
- Itse piirtämis vaihe on tärkeä.. Teit sitten mustavalko, väri, rasteri sarjakuvaa. Sivut luonnostellaan ensin huolellisesti jonka jäkeen ne piirretään huolella valmiiksi. Sen jälkeen ne väritetään tai rasteroidaan tai jotain, riippuu tyylistä.. Mutta yhteenkin sivuun on pakko varata aikaa enemmän kuin se 15 minuuttia. 
-Teksti on myös tärkeää, Sen on oltava selkeää, oikein kirjoitettu ja siihen täytyy panostaa.. Jos kirjoitat käsin niin sen on pakko olla niin selkeää että joka ikinen pystyy sitä lukemaan vaivatomasti. Joten tee vaikka käsiala näyte ja ota selvää pystyykö sitä todella lukemaan yhtä helposti kuin tätä tekstiä mitä nyt kirjoita.Ruudut ja puhekuplat
- Okei. Nyt perehdymme vähän ruutuihin ja puhekupliin.
- Ensiksi kun alat piirtää niin muista luonnostella.. Uskokaa minua kun sanon että se on välttämätöntä.. Jos et luonnostele teet helposti sen ikävän virheen että kuva ei mahdu tai tilaa jää liikaa yli. Sama puhekuplien kanssa.
- Jos piirrät länsimaiseen tyylin (eli sarjista luetaan vasemmalta oikealle) Niin muista että järjestyksen on oltava sen mukainen.. Eli vasemmalta oikealle, ylhäältä alas. Yleensä jos sinulla on paperi jaettuna kolmeen osaan niin että allekkain tulee kaksi ruutua ja niiden viereen yksi iso niin muista että järjestys menee silloin niin että luetaan 2 allekkaista ruutua ja viimeisenä se isoin. Tässätapauksessa voi käyttää nuolia apuna mutta vain tässätaoauksessa.
- Puhekuplat ovat sama asia. Se joka puhuu ensin niin sen puhekupla tulee vasemmalle ja jälkeen puhujan oikealle.. Ja tätä sääntöä ei voi muuttaa.. Vaikka kuinka tila ei riittäisi niin et voi muuttaa järjestystä. Älä edes luule että pelastat tilanteen numeroimalla puhekuplat.. Eeeheei se on täydellinen epäonnistuminen silloin. Ite huomasin esim starfallin kolmannen sivun puhekuplien olevan väärinpäin.. Oikeastaan ne eivat olleet väärimpäin mutta olin kirjoittanut tekstit väärin. Näinkin käy joskus mutta pyri aina oppimaan virheistäsi (kuten myös muiden).Viekun alapuolella on kuvallisia esimerkkejä!

Vieraskirja  1  2  3  > [ Kirjoita ]

Nimi: PS

12.05.2014 14:12
"Et tunne." Puhuu asiaa. Tää sun "sarjakuvapohdinta" on lähes suoraan kopioitu Meon sivuilta, tosin "omin sanoin". Lapsellista. On myös tosi tekopyhää puhua oikeinkirjoituksesta, kun et sitä itsekään osaa. :D Ja jos nykyään oot sitä mieltä, että tää sarjis on paska, niin onnittelut - tajusit viimein. Kannattaa kuitenkin pitää tää netissä ihan kuriositeettina, ja tehdä siitä vaikka esimerkkisivu siitä, miten EI tehdä sarjakuvaa/kotisivuja. :D Niin ja sanonpa vaan että tää viekkuun kirjottaminen tappaa mun silmäni, tästä pinkistä sikkarasta mitään sevlää saa!

Nimi: susis

20.10.2013 17:00
Minä olen kohta kaksi vuotta yrittänyt tehä sarja kuvaa ja aina jokin menee pieleen kansi hukkuu,ei oo aikaa,kiinnostus loppuu,huomaa että typerä juoni,piirtämis tyyli muuttuu... Ja kaiken lisäksi mä teen sen käsin koska en osaa piirtää hiirellä. Joten en suosittele kokeilemaan. Tosin jos on aikaa ja kiinnostusta niin Sillon.
ps. Pahin virheeni on ollu että en luonnostellu vaan tein suoraan.
pss. Aloitan kohta uuden SK:n. Sain kiinnostusta ja idean sun sarjakuvasta ja roolipelistä.

Nimi: Et tunne.

25.02.2013 23:30
Hienoa, että olet omannut noin paljon paikkaansapitäviä aatteita. Ikävä kyllä moni asia oli kopioitu Meon sarjakuvapohdinnoista. Ehkä sinun olisi pitänyt tutustua kyseisiin sivuihin tarkemmin, että huomaisit kuinka monessa asiassa sarjakuvassasi mokasit. Kannattaa muuten tarkistaa kopiosi oikeinkirjoitus.

Vastaus:

No ei nyt ihan. Samoja asioita on, koska faktat. Mutta muuten kaikki on omista kokemuksista ja mokailuista otettuja. Koska nyt muutaman vuoden sarjakuvan teonjälkeen sitä rupeaa huomaamaan mitä kaikkia typeryyksiä on itsekkin tehnyt.

Nimi: Nuutelizza

01.08.2012 22:58
Hienoja pointteja sarjakuvanteosta sinulla ja on ilahduttavaa että joku muukin ymmärtää tämän asian. Jos totta puhutaan, tein sarjakuvan piirtämisestä erääseen lopputyöhöni suuren nalkuttavan tekstin siitä, mitä tarvitsee tullakseen (tai edes pyrkiäkseen) ammattimaiseksi sarjakuva-taiteilijaksi. Itse tosissani olen suunnitellut sarjakuvan piirtämistä jo monta vuotta ja olen harrastanut monesti "harjoitus-sarjakuvien" väkertämistä. Itse en ole tällä hetkellä julkaissut yhtään mitään, mutta pientä minitarinaa on tullut piirrettyä... ja voin myöntää hyvillä mielin että kaikkia stereotypioiden sääntöjä vastaan sarjakuvan piirtäminen on per-..sikkamaista puuhaa. Katsos, omalla kohdallani on juuri tämä sitoutumattomuusongelma..
Sinä jatka ihastuttavan suloisen sarjakuvasi piirtämistä :) Tulen itse vielä piirtämään takuulla niin verisen mangan kuin mahdollista, mutta se ei tarkoita, ettenkö olisi lääpällään shoujohon <3

Vastaus:

Jees tuohan on kiva kuulla :) Itse rakastan jotenkin lukea kaikkia nalkuttavia tekstejä kiinnostavista aiheista yms :D Ja onnea sarjiksen tekoon ja kiitos nyt näin muutenkin :D

Nimi: ?1
Kotisivut: http://>:D/

09.07.2012 10:49
Ps. Hienosti kopsasit kaiken tekstin Meon sarjakuvapohdinnoista. xD

Vastaus:

Ei ole oikeastaan sieltä kopsattu.. Ensinnäkin kaikki on itse kirjotettua ja kaikki on lähinnä omaa pohdintaa. samoja asioita on tietty paljon..

Nimi: ?!
Kotisivut: http://>:D/

09.07.2012 10:48
Onko sinulla varaa sanoa mitä EI KANNATA TEHDÄ? Ajatteletko kenties olevasi joku huippuhyvä amattilainen? Voin suoraan sanoa että repesin tuolle sarjakuvallesi, se on kyllä jtn niin kamalaa. :3

Vastaus:

Olenko mä sanonut niin? Tää on täällä just siks ettei ihmiset tekis samoja virheitä mitä minä.. Ja sinä voit nauraa sille niin paljon kun haluat, ei se minua haittaa :) Hyvää päivänjatkoa sitten vaan XD

Nimi: Sammakko

01.07.2012 20:17
*Jos kuitenkin että piirtäkää.

Nimi: Sammakko

01.07.2012 20:17
Mutta onko sarjakuvan tekemisen pakko olla niin vakavaa? Minä sanoisin kaikille, että piirtäkää. Piitäkää mitä ikinä lystäätte, miten lystäätte ja niin huolellisesti/huolimattomasta kuin haluatte. Kaikkea ei kuitenkaan internetteihin tarvitse laittaa.

Vastaus:

Ei tieteskään.. Ainahan ihminen saa piirtää mitä haluaa ja miten haluaa. Laittaa nettiin tai olla laittamatta.. Mutta jos ammattimaiseksi haluaa niin silloin se on jo vähän vakavampaa..

Nimi: Emily

19.06.2012 15:08
Piirtelen usein sarjakuvia (sivun pituisia yleensä) jotka liittyvät usein johonkin suosittuun sarjaa kuten Harry Potteriin. Tämän tekstin luettuani minua alkoi tosissaan kiinnostaa kokonaan oman sarjan luominen, mutta ehkä minun juttuni on kuitenkin ne sivun pituiset töherrykset.

Nimi: Megi

16.03.2012 21:22
Minä piirtelen paljon, olen rakastanut piirtämistä pienestä pitäen, ja suvussani on paljon taiteilijoita yms, ja piirrustustaitoa voi saada geeneissä, yms. Piirtelen sarjakuvia järkyttävän paljon. Sitten en olekkaan tyytyväinen tulokseen ja heitän roskin, kun ystäväni mielestä, se oli täydellinen. Minulle ei riitä että osaan piirtää hyvin, haluan olla vain parempi, enkä tiedä mistä se johtuu. Ystäväni pelastavat piirrokset jotka aijon heittää roskiin. Yksi ongelma on, että en luota itseeni ja piirrustustaitooni, enkä tiedä mitä tehdä. Olisiko vinkkejä?

Vastaus:

Hmm.. No mites tähän voisi vastata.. Tosiaan itsekkin haluan olla parempi ja koitan keittyä joka kerta kun piirrän jotain.. Mutta on myös hyväksyttävä se tosiasia ettei aina ole niin hyvä kun haluaisi olla.. Mutta ainahan sen eteen voi tehdä töitä. Piirtämisessä on erittäin tärkeää että rakasta piirtää ja piirtää juuri sitä mitä haluaa.. Sinun pitäisi vain oppia hyväksymään itsesi ja piirrustuksesi sellaisina kun ne ovat.. Kehittyä ehtii ajan kanssa joten ei kannata murehtia liikaa :)

Nimi: Shanda

15.03.2012 21:27
Okei, mä näytän niille mistä mut on tehty!

Nimi: Shanda

09.03.2012 21:39
Olen aina tehnyt sarjoja 4v:stä lähtien, mutta kaikki sanovat etten osaa piirtää ja siksi ehkä lopetan, sillä kaverini nauravat niille ja minä rakastan piirtää ja tehdä omia sarjojani, mitä pitäisi tehdä?????

Vastaus:

Anna niiden nauraa.. Kukaan ei voi estää sua piirtämästä eikä kukaan voi käskeä miten sun pitää tehdä. Jos haluut tehdä sarjakuvaa niin senkus teet :D

  Okei eli tässä on tapaus mistä puhuinkin..  Numeroin ruudut nyt niin että tiedätte miten lukujärjestys menee. Mutta älkää te IKINÄ numeroiko ruutuja.. Nuolia voi käyttää apuna mutta VAIN Kun tapaus on tuollainen kolmiruutuinen! Eli ei muuten missään tapauksessa!
 Tässä on esimerkki miten puhekuplat tulee sijoittaa. Eli Vasemmalla olija luetaan ensin ja sitten oikea ja tokassa esimerkissä ylempänä olija luetaan ensin...  Ideahan tässä on se että silmä pystyy seuraamaan liikettä helposti ja vaivattomasti..  Puhekuplien jaoittelu on tavaallaan kaari jonka voi piirtää.. Silmä seuraa puhekuplaa ja kuvaa helposti ilman että tämän katseen täytyy hyppiä. Ja tätä säänyöä ei voi muuttaa ei vaikka numeroisit kuplat. Itse numeroin ne vaan siksi että koko moska erottuisi paremmin. Jos tulee tukalia tilanteita puhekuplien kanssa, esim: Niin luetaanko ylin vai vase ensin? Niin mieti miten oma silmäs1 möytäilee puhekuplia.
 .. Piirsin puhekuplien läpi menevän kaaren. Kaari tarkoittaa sitä miten silmän tulisi liikkua.. Eli kun silmä lukee ja tarkkeilee kuvia niin sen tulisi liikkua vaivattomasti.. Ei mitenkään siksakkimaisesti..

 Tämä on yksi pahimmista virheistä mitä sarjakuvaa piirtävä voi tehdä. Eli älä missään nimessä vaihda kuvakulmaa niin että hahmot ovat yhtäkkiä väärinpäin.. Se nimittäin antaa lähinnä vain sennaise kuvan että hahmot vaihtavat suuntaa.. Ja kuva itsessään jo hämmentää lukijaa että mites tämä nyt oikein menee..

 

 

©2019 Star Fall Sarjakuva sivut - suntuubi.com